30 września rozpoczęły się Targi POLAGRA FOOD, gdzie swoją ofertę prezentują najlepsi producenci wyrobów mięsnych, rybnych, z dziczyzny, produktów zbożowych, mlecznych, przetworów owocowo-warzywnych.
Szczególną uwagę warto zwrócić na produkty, które zostały nagrodzone Złotym Medalem MTP. Tegoroczne grono laureatów to aż dziewiętnaście wyrobów wyróżniających się doskonałą jakością, innowacyjnymi metodami produkcji i doskonałym smakiem.
Tegoroczna edycja całego bloku targowego to m.in. Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD, a także Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH (w tym roku Salon Technologii Mięsnych i Rybnych oraz Technologii Spożywczych).
Wydarzeniu towarzyszą również szkolenia i prelekcje dla przedstawicieli branży spożywczej i gastronomicznej.
Przygotowane tematy szkoleń:
- Influencerzy mówią #Omnomnom czyli jak wypromować produkt foodowy wykorzystując Influencer Marketing?
- Najnowsze trendy i obowiązki prawne w oznakowaniu żywności.
- Perspektywy rozwoju rynku produktów roślinnych.
- Trendy konsumenckie i ich wpływ na półkę sprzedażową – perspektywa producenta i dystrybutora.
- Augmented Reality na opakowaniach produktów. Nowe trendy w komunikacji z klientem.
- GMO? Z czym to się je? Krótki przewodnik dla przedsiębiorców jak pobierać i zlecać próbki do badań.
W trakcie targów rozstrzygną się również 2 konkursy – o złoty medal MTP – Wybór Konsumentów oraz Kulinarny Puchar Polski.
Przedstawiciel Bydgoskiej Agencji Rozwoju Regionalnego prezentuje podczas targów ofertę gospodarczą Bydgoszczy, zachęcając do inwestowania w mieście.
Więcej o targach można przeczytać TUTAJ