30 września rozpoczęły się Targi POLAGRA FOOD, gdzie swoją ofertę prezentują najlepsi producenci wyrobów mięsnych, rybnych, z dziczyzny, produktów zbożowych, mlecznych, przetworów owocowo-warzywnych. 

 

Szczególną uwagę warto zwrócić na produkty, które zostały nagrodzone Złotym Medalem MTP. Tegoroczne grono laureatów to aż dziewiętnaście wyrobów wyróżniających się doskonałą jakością, innowacyjnymi metodami produkcji i doskonałym smakiem.

 

Lista wystawców

 

Tegoroczna edycja całego bloku targowego to m.in. Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD, a także Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH (w tym roku Salon Technologii Mięsnych i Rybnych oraz Technologii Spożywczych).

 

Wydarzeniu towarzyszą również szkolenia i prelekcje dla przedstawicieli branży spożywczej i gastronomicznej.

 

Przygotowane tematy szkoleń:

  • Influencerzy mówią #Omnomnom czyli jak wypromować produkt foodowy wykorzystując Influencer Marketing?
  • Najnowsze trendy i obowiązki prawne w oznakowaniu żywności.
  • Perspektywy rozwoju rynku produktów roślinnych.
  • Trendy konsumenckie i ich wpływ na półkę sprzedażową – perspektywa producenta i dystrybutora.
  • Augmented Reality na opakowaniach produktów. Nowe trendy w komunikacji z klientem.
  • GMO? Z czym to się je? Krótki przewodnik dla przedsiębiorców jak pobierać i zlecać próbki do badań.

 

W trakcie targów rozstrzygną się również 2 konkursy – o złoty medal MTP – Wybór Konsumentów oraz Kulinarny Puchar Polski.

 

Przedstawiciel Bydgoskiej Agencji Rozwoju Regionalnego prezentuje podczas targów ofertę gospodarczą Bydgoszczy, zachęcając do inwestowania w mieście.

 

Więcej o targach można przeczytać TUTAJ

Data publikacji: 01.10.2019
Translate »