3 dni spotkań, szkoleń, debat i kongresów.

26 września rozpoczęły się Międzynarodowe Targi POLAGRA i Taropak, gdzie spotkać można ponad 200 wystawców w trzech strefach tematycznych: Food, Foodtech i Horeca. Prezentowane są rozwiązania technologiczne, maszyny oraz produkty. Wśród nich znaleźć można marki wykazujące się innowacyjnością i rozpoznawalne przez konsumentów, nagradzane przez ekspertów i wyróżniane Złotym Medalem Grupy MTP.

W programie targów przewidziano liczne debaty, szkolenia i kongresy. W tym roku eksperci są obecni na dwóch scenach – Scenie Trendów i Scenie Ekspertów. Tragi Polagra zgodnie ze swoim założeniem mają edukować, pomagać w usprawnieniu pracy przedsiębiorców i pokazywać nowe trendy. W związku z tym jednym z tematów jest – „Branża spożywcza. Strategie na trudne i niepewne czasy”.

Na scenie spotykają się również przedstawiciele branży mięsnej (konferencja „Fuel for Life”) oraz sektora odpowiedzialnego za eksport polskiej żywności (kongres Polagra Export Meeting). Można wziąć udział w szkoleniach związanych m.in. z oznakowaniem opakowań, systemem kaucyjnym i transformacją cyfrową.

Na tegorocznych tragach POLAGRA nie zabraknie również atrakcji dla miłośników kuchni. Po 2-letniej przerwie powrócił Kulinarny Puchar Polski, który jest najbardziej prestiżowym konkursem kulinarnym w Polsce. W pawilonie 5 można zobaczyć zmagania finalistów konkursu piekarskiego Master Baker oraz przyglądać się profesjonalistom podczas szkolenia Chefs Academy.

Przedstawiciel Bydgoskiej Agencji Rozwoju Regionalnego uczestniczył w targach i zachęcał do inwestowania w naszym mieście.

Więcej o targach można przeczytać na stronie targów POLAGRA.

Data publikacji: 28.09.2022
Translate »